Banabilet.com doğrudan bilet tedarikçisi olmayıp alıcı ile satıcıları veya organizatörleri buluşturan bir platformdur.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu

15 Aralık 2022

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin konumu İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer almaktadır. Ali Sami Yen Spor Kompleksi oldukça büyük çaplı ve çok amaçlı stadyum, takımın iç sahadaki maçlarına ev sahipliği yapar.

Stadyum, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu ve Vodafone Park stadyumlarına mimari anlamda ilham kaynağı olmakla birlikte Türkiye'deki C90 görüş açısına sahip ilk stadyum olma özelliğini de taşır. Toplam 52.280 koltuk kapasitesiyle, Türkiye'nin en büyük ikinci stadyumudur. İlk kez 1996 yılında gündeme gelen stadyum projesinin temeli 13 Aralık 2007’de atıldı. Toplam 120 dönümlük bir tepeye inşa edilmekle birlikte açılışı ise 15 Ocak 2011 tarihinde oldu.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu Oturma Planı Nasıldır?

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oturma planı 52.280 koltuk kapasitesine sahiptir.Bu sayede Türkiye'nin en büyük ikinci stadyumu olma özeliğini taşır.Toplam 4 kattan oluşan tribünlerin kat aralarında restoranlar, food courtbüfeler ve tribünler ile bağlantılı salonlar bulunur. Yine stadyumda, kapasitesi 6 ile 27 kişi arasında değişen 198 adet loca bulunur.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Otoparkı Nasıldır?

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde araç park alanı geniş araç kapasitesine sahiptir. 2.913'ü kapalı olmak üzere toplamda 3.019 araçlık geniş bir otoparka ve 28 araçlık otobüs parkına sahiptir.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Bilet Fiyatları Ne Kadar?

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde biletlerin ücretleri farklı maçlar ve farklı yaş insanlar için değişkenlik gösterir. Ali Sami Yen Spor Kompleksi 0-6 yaş arası izleyiciler için ücretsizdir.

En yakın aktif bilet satış noktasından ya da çağrı merkezini arayarak bilet fiyatları sorgulanabilir ve bilet alınabilir. Bu durum beraberinde uyulması gereken bazı kuralları da doğurur: Passolig yalnızca tek bir izleyici için kullanılabilir ve vatandaşlık numarası ile kaydolmak gerekmektedir. Bunun dışında passoligi olmayan taraftarlar kolay bir başvuru süreciyle avantajlı haklardan yararlanabilirler.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Çalışma Saatleri Kaçtır?

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde mesai saatleri sabah 10 ile akşam 7’dir. Bu saatler pazartesi gününde geçerli değildir.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Durağından Geçen Otobüs Hangisidir?

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde duraktan geçen otobüsler aşağıda yer alır:

  • 500T sefer sayılı otobüs: TUZLA ŞİFA MAHALLESİ – CEVİZLİBAĞ arasından geçen otobüs aracılığıyla kolayca varış sağlanır.
  • 36Z sefer sayılı otobüs: CEBECİ- ZİNCİRLİKUYU otobüsü 4 dakika aralıklarla hizmet verir. 
  • 49Z sefer sayılı otobüs: YEŞİLPINAR- ZİNCİRLİKUYU METROBÜS 6 dakika aralıklarla geçen metrobüsle kolayca ulaşım sağlanabilir.
  • 36L sefer sayılı otobüs: MESCİDİ SELAM- BEŞİKTAŞ 14 dakika aralıklarla hizmet verir.
  • 36Z sefer sayılı otobüs: CEBECİ-ZİNCİRLİKUYU durakları arasında 15 dakikalık aralıklarla geçer.
  • 36G sefer sayılı otobüs: SULTANGAZİ PERON-BEŞİKTAŞ ortalama 23 dakikada bir geçen otobüsle ulaşım rahatlıkla sağlanabilir.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne Nasıl Gidilir?

Ali Sami Yen Spor Kompleksi ulaşım metro ile sağlanabilir. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’ya ulaşım için kullanılabilecek en rahat araç metrodur. Hacıosman İTÜ Ayazağa hattı ve Taksim Sanayi hattında bulunan metro istasyonlarından binebilecek biletli taraftarlar, Sanayi durağında inerek Sanayi-Seyrantepe mekik seferini yapan metro trenlerine aktarma yapar ve Sanayiden 2 dakikalık yolculuk süresiyle Seyrantepe metro istasyonuna rahatça ulaşır. 

Stada gelişte Sanayi-Seyrantepe arasındaki 2000 kişilik kapasiteli mekik hattı ortalama 6 dakikada bir sefer yapar. Seyrantepe metro istasyonu öğlen saat 12:00 itibarı ile açılmakla birlikte, Seyrantepe Metro istasyonuna ulaşan izleyiciler tünellerden geçerek stada ulaşabilirler. Metro aracılığı ile gelen seyirciler biletlerine göre Doğu, Batı, Pegasus ve Güney tribünlerindeki turnikelere doğru ilerleyerek stada giriş yaparlar.